Bojnický zámok v týchto dňoch okupujú strašidlá z celého sveta

03.05.2013 Prievidza

Bojnice 2. mája (TASR) - Celkom 100 strašidiel z celého sveta sa stretlo na zámku v Bojniciach, kde momentálne prebieha jubilejný 20. ročník Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel (MFDaS). Prítomnosť strašidiel neunikla ani odborníkom na paranormálne javy, ktorí si nevedia vysvetliť, prečo sa tu všetky strašidlá stretli práve v týchto dňoch a okupujú väčšinu komnát a nádvorí.

"Zámocké komnaty v týchto dňoch obýva napríklad Kastelbaba, Džingischán, Dracula, Anna Rosina, Lucifer, Alžbeta Báthory, rodina Addamsovcov a mnoho ďalších strašidiel, ktoré si zámok zvolili ako svoje útočisko pred nadchádzajúcim koncom sveta," priblížila režisérka podujatia Petra Štorcelová. Doplnila, že návštevníci sa môžu tešiť na rôzne choreografie vytvorené špeciálne pre toto podujatie, či hudbu, ktorej autorom je Róbert Mankovecký.

Tohtoročný MFDaS nesie podtitul Strašidelný bál alebo ako sa (ne)báť konca sveta. Tento ročník sa nesie v znamení toho, čo jednotlivé ročníky v rámci námetov, scenárov a réžie doteraz priniesli. Návštevníci môžu zažiť nielen strašidelnú prehliadku zámku, ale i rôzne zaujímavé sprievodné podujatia, napríklad veštenie jasnovidky, divadelné predstavenia či mučenie bosoriek z bojnického panstva. Návštevníci môžu zámok navštíviť v dňoch 3. a 4. mája, 8. až 12. mája a 18. až 19. mája. Širokej verejnosti sa odporúča, aby sa pri rozhodovaní, či navštíviť alebo nenavštíviť zámok v tomto období, riadili heslom "teraz alebo nikdy". Je celkom možné, že tento ročník bude vďaka katastrofickým predpovediam naozaj tým posledným.
 

Vyberte región